Transport Alicante

transport-spain

Fordi Alicante er et så populært rejsemål for turister, udvides transportudbuddet løbende og giver både besøgende og lokalbefolkningen en lang række transportmuligheder at vælge imellem. Til de vigtigste hører tog, undergrunden og taxa, dertil har byen sin egen lufthavn.

Tog

Alicante har en hovedbanegård, som kaldes Estación de Tren de Alicante. Den ligger på Salamancaavenyen og har mange gode jernbaneforbindelser til Spaniens største byer, såsom Barcelona og Madrid. Der er også andre jernbaneruter som forbinder Alicante med Castilla, Asturias, Valencia og til og med Montpellier i Frankrig.

Undergrunden

Udover tog har Alicante en kort underjordisk undergrundsbane på omtrent 4,2 km, som forbinder 4 stationer i midtbyen.

Taxaer

Alicantes taxaer er uhyre effektive og professionelle. Der er både taxaholdepladser og en service som kan forhåndsbestilles for besøgende, som ønsker mere kontrol over deres budget. Servicen er ikke dyr og de allerfleste af chaufførerne har et godt kendskab til byen og attraktionerne, og vil med glæde fortælle gæsterne om byens bedste turiststeder.

Alicante lufthavn

Byen Alicante har en lille lufthavn som ligger ca. 9 km syd for Alicante. Den er altid i pæn stand og har et utroligt hjælpsomt og venligt personale. Her er der også en meget hjælpsom informationsskranke hvis man skulle miste sin bagage. Man kan til og med købe en lille nødspakke som vil dække de mest nødvendige behov indtil bagagen bliver fundet igen og sendt over til passagererens hotel eller anden indlogering.