Attraktioner i Alicante

attractions

Som nævnt ovenfor så er Alicante en by der er meget afhængig af turisme. Dette har ført til at der er opstået et stort udvalg af attraktioner med noget for enhver smag. Enkelte af de vigtigste er:

Strande

Hovedattraktionen i Alicante er de mangfoldige strande, byens behagelige varme vejrforhold og dens skønhed. Disse attraktioner er turisternes hovedformål med at komme til Alicante og fordi det er et kystområde. Af alle de strande man kan vælge mellem, er El Postiguet utvivlsomt den mest populære. Den ligger midt i Alicantes centrum i nærheden af slottet Santa Barbara. Denne strand er så flot at den faktisk har været populær siden det 19. århundrede.

Borgen Santa Barbara

På toppen af bjerget Benacantil ligger borgen Santa Barbara, en flere hundrede år gammel konstruktion fra kolonitiden som giver de besøgende en utrolig udsigt over hele byen. På klare dage kan man se hele vejen til Tabarcaøen.

Tabarcaøen

Tabarcaøen ligger en times sejltur fra Alicantes kyst, og anses for at være en absolut nødvendighed at besøge for alle som kommer til Alicante. Bådene til øen sejler fra marinaen i Alicante flere gange om dagen om sommeren og mindst 3 gange om ugen i de øvrige sæsoner.

Det arkeologiske museum

Adresse: Plaza Doctor Gomez Ulla S/N

Alicantes arkæologiske museum (også kendt som MARQ) ligger mærkeligt nok i et gammelt renoveret sygehus. Der vises mange genstande fra den palæolitiske periode, og museet er endda erklæret det bedste europæiske museum i 2004.

Gravina kunstmuseum

Adresse: Gravina Street, 13 -15

Gravina kunstmuseum (også kendt som MUBAG af lokalbefolkningen) er hjem for Alicantes distriktskommunes kunstneriske samling og viser sportsartefakterhelt tilbage fra middelalderen og op til begyndelsen af det 20. århundrede.

Bålene i Sankt John Museum

Adresse: Teniente Alvarez Soto Gt.

Dette interessante museum samler på stykker, som er reddet fra en af årets mest populære festivaler, og den handler om at brænde træstatuer. Museet er også fyldt med fotografier og kostumer fra festivalerne og dette gør det til en god informationskilde for alle som gerne vil lære noget om denne festival og til dem der ikke må være i byen når festivalen finder sted.

Touristbus

Touristbussen er en touristservice som byen Alicante tilbyder til de gæster som gerne hurtigt vil se byen, samt for dem som har mere tid. Denne tur har 9 (ni) populære stoppesteder og alle seværdighederne bliver forklaret på spansk, engelsk, tysk, fransk og italiensk. Busserne kører hver time fra tirsdag til søndag og der er forskellige priser for børn og voksne.

Museum for samtidskunst

Adresse: Plaza de Santa Maria 3

Dette barokkstilsmuseum er også kendt som MACA og kan dateres tilbage til 1685. Den ligger i den ældste bygning i Alicante. Museet indeholder 4200 m² fyldt med samtidskunst fra det 20. århundrede og er åbent hver dag med undtagelse af mandag.