At spise i Alicante

alicante-restaurants

For dem som tror at ris kun er populært i de asiatiske lande, vil Alicante vise dem at noget andet. I Alicante er ris ikke bare noget der serveres som tilbehør på tallerkenen. Faktisk findes der specielle risrestauranter (kendt som “Arrocerías” af lokalbefolkningen) som gerne har over 100 forskellige opskrifter baseret på ris. Paella (en blanding af safranris, skalddyr og grøntsager) er den mest berømte af alle retterne. Derudover er Alicante også godt kendt for deres fisk og skalddyr, da det altid er ferskt og af bedste kvalitet. For dem som foretrækker pølser eller andre typer kød, kommer dette fra bjergene i nærheden af Alicante. Et stort udvalg af salater er altid på menuen hvor du end går hen.

Drikker og desserter

En meget populær lokal drik er lavet af det som kaldes tigernødder og hedder “horchata”. Den serveres i barer over hele byen. Der er også en rigtig populær (og førsteklasses) spansk dessert som hedder “turrón”, som er lavet af æggehvider, sukker, mandler og honning, og den kan købes som en skive med marcipan eller til og med som is.

Populære områder at spise ude i Alicante Alicantes centrum har mange forskellige restauranter, og de fleste ligger i rådhusets nabolag. Et andet flot sted at spise er i det gamle kvarter som kaldes El Barrio. Lige i nærheden der af Plaza del Carmen (som ligger ved katedralen) kan gæster finde restauranter som serverer flotte middage hele aftenen.

Generelt begynder frokosten i Alicante mellem 12:00 og 13:00 og slutter omkring 14:30. Aftensmaden begynder kl. 20:00 og varer som regel et par timer. Madkulturen i Alicante (som i resten af Spanien) er noget som tages meget alvorligt af spanierne. Dette er et aspekt af kulturen som besøgende opmuntres til at lære lidt om, for at de kan glæde sig fuldt ud over det. I Alicante er det at spise, i en afslappet atmosfære, vigtigt og man skynder sig ikke med at spise frokost og aftensmad.
Her er enkelte anbefalede resturanter

La Ereta restaurant

Adresse: Parque la Ereta, Monte Benacantil

Tel: +34 965 143 250

Med sin beliggenhed lige ved siden af bjerget Benacantil, er restauranten La Ereta en af de mest populære i Alicante. Her serveres førsteklasses mad som vil tilfredsstille selv de mest kræsne gæster. Restauranten har også en flot udsigt over kysten, af slottet Santa Barbara og hele området.

Darsena restaurant

Adresse: Marina Deportiva St., Muelle Levante No. 6

Tel: +34 965 207 399

Dette er stedet for alle som vil prøve en skikkelig spansk “Paella”, da det er en af restaurantens specialiteter. Denne restaurant er også en af de ældste i området og har en fantastisk udsigt over kysten.

Nou Manolin restaurant

Adresse: Villegas St. No.3

Tel: +34 965 200 368

Denne restaurant er en af de mest tilgængelige i Alicante, da den ligger i den travleste gågade i byen. Den har en stor menu, men restauranten er mest kendt for sine “tapas”, som stadig glæder både lokalbefolkningen og alle udenlandske gæster.

El Cantó restaurant

Adresse: Alemania­­ St. No.26

Tel: +34 965 925 650

Denne restaurant i Alicante er også kendt for sine “tapas”. Den er bestemt værd at anbefale, men da man ikke kan reservere bord, må dem som ønsker at spise der sikkert vente i kø et stykke tid. Men det er ventetiden værd, det er sikkert.

Bar Guillermo

Adresse: Pintor Velazquez St., No.21

Tel: +34 965 200 184

Denne populære “tapas”-bar ligger ret centralt i Alicante og er en af de få restauranter som tilbyder hjemmelavede retter, og dette har gjort den meget populær hos lokalbefolkningen. Men den er blevet mere populær med sine “montaditos” som er store sandwiches som kan bestilles med forskelligt fyld.