Alicante fakta

alicante-fakta

Alicante er en kystby som ligger på Spaniens sydøstkyst og er hovedstaden i provinsen Alicante, som også er en del af Valenciaområdet. Alicante er også hjem for lige over 300.000 indbyggere i hovedbyen, og mere end dobbelt så mange når man tæller de omkringliggende områder med alle sine forstæder med. Dette har ført til at Alicante ikke bare er den næststørste by i Valenciaområdet, men også den ottende største
by i hele Spanien.

Sprog, potentiale og byliv i Alicante

Det mest udbredte sprog i Alicante er spansk, hvilket er det officielle sprog, selv om andre sprog snakkes af forskellige minoritetsgrupper i andre spanske provinser. Denne by er også den hurtigst voksende i dette europæiske land, hvor den vigtigste intægtskilde er turismen som oplever en stor stigning hvert eneste år. Byen er en af de mest elegante i Spanien, noget som skyldes en perfekt kombination af flotte strande, fantastisk shopping, dybe kulturelle rødder og et travlt natteliv. Dette har totalt omformet byens billede i de sidste årtier og tiltrækker stadig flere turister til dette solfyldte hjørne af Spanien.

Historie

Regionen Alicante har været beboet siden ca. år 5000 F.Kr. Fra denne periode og frem til år 3000 F.Kr. begyndte de første jægere og samlere at bosætte sig her, men bevismaterialet for dette er for sporadisk til nøjagtigt at kunne stedfæste hvor de fleste af disse kunne have boet.
Efterfølgende, omkring år 1000 F.Kr., begyndte både føniske og græske handelsmænd at besøge området med kommersielle formål, hvilket spillede en vigtig rolle for indførelsen af alfabetet, af jern og keramikhjulet. Men det var ikke før år 600 F.Kr. at Alicanteområdet så sin første bosættelse ved Akra Leuke, en befæstet landsby som blev grundlagt af datidens general Amilcar.

Omkring år 500 E.Kr. blev distriktet Alicante okkuperet af araberne og dette havde i stor grad indflydelse på områdets arkitektur, mens araberne samtidig indførte nye frugt- og kornsorter som tidligere var ukendte her. Men det var ikke før år 1246 at Alicante faldt under Kong Alfonse X’s styre, hvilket var begyndelsen på det spanske herredømme over regionen.

Tre århundreder senere, omkring år 1700, var Alicante allerede veletableret. Byen kæmpede sig gennem den spanske arvefølgekrig, som endte med at Spaniens nye hersker, Felipe, fratog byen mange af de privilieger som Alicante havde nydt godt af siden maurernes tid.

Dette tiltag førte til en langsom men jævn tilbagegang som varede et godt stykke ind i det 20. århundrede. Men i årene som fulgte fik Alicante status som havneby (med undtagelse af treethalvtårti under diktatoren Francos styre). Byen er sidenhen vokset ganske hurtigt og er efterhånden blevet en af Spaniens vigtigste eksportører af frugt og salt. Derudover tiltrækker byen enorm interesse fra turister fra hele verden, som hver eneste dag lærer og opdager mere af hvad Alicante kan byde på.

Klima

Vejret i Alicante er noget af det bedste, ikke bare i Spanien, men i hele Europa, og er en af byens “gemte juveler”, da vejret er mildt og ekstremt stabilt. Dette betyder at turisterne ikke behøver at bekymre sig om denne del af ferien. Specielt i Costa Blanca, som har et gennemsnit på 2800 solskins timer pr år, hvilket er meget mere end andre europæiske toprejsemål.

Dertil kommer at gennemsnitstemperaturen i Alicante er på 19.3ºC, og dette gør både Costa Blanca og Alicante ideelle steder at besøge (eller bo) året rundt. Selv de ca. 20 dage om året (typisk om vinteren) hvor Alicante oplever regnvejr, bliver temperaturen på behagelige 16ºC.

Disse førsteklasses vejrforhold skyldes formentlig Alicantes priviligerede beliggenhed, da byen ligger mellem en række små bjerge på nordsiden og en varm og smuk kystlinje på syd- og sydøstsiden. Dette giver som regel en frisk og mild brise 365 dage om året.